Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εισέβαλαν στην Αφρίν οι τουρκικές δυνάμεις (φωτό, βίντεο)

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι ισλαμιστές αντάρες σύμμαχοί τους κατάφεραν να εισβάλλουν στην κουρδική πόλη Αφρίν στην βορειοδυτική Συρία.


«Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι ισλαμιστές σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται» δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  Ράμι Αμπντελραχμάν. 

Η Άγκυρα τρέχει την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» από τον Ιανουάριο, με στόχο να απομακρύνει τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που θεωρούνται από την Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση.  
 
Ο εκπρόσωπος των FSA (ισλαμιστών ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία), Mohammad Hamadin, δήλωσε σύμφωνα με το TRT ότι οι δυνάμεις του YPG έχουν αποσύρει από την Αφρίν το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών τους και ότι γίνονται έλεγχοι.

Οι δυνάμεις των Κούρδων έχουν υποχωρήσει σε περιοχές που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις χωρίς να έχει υπάρξει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από τις κουρδική πλευρά.

Πάνω από 5.000 άτομα εγκατέλειψαν σήμερα την ανατολική Γούτα 

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η επιχείρηση της συριακής κυβέρνησης στον θύλακα των ισλαμιστών ανταρτών στην ανατολική Γούτα. 
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής σήμερα την περιοχή. 



 
[Video] : forces celebrating the liberation of at Kawa statue roundabout at the central part of the city. /PKK completely abandoned the city and no resisitance was met. Recent reports of explosions are IEDs that are being cleared from city.
 
 
This is another disgraceful video of ‘Olive Branch’ members chanting racist, anti-Kurdish words and insulting Kurdish flag in Sadly world is just watching these!!! Audio is muted by me!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: