Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Περίεργο περιστατικό με βύθιση λέμβου στο Αγαθονήσι – Εξι νεκροί – Σπεύδουν αυξημένες δυνάμεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης του Λιμενικού Σώματος έπειτα από βύθιση λέμβου στην θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή σπεύδουν αυξημένες δυνάμεις του Λιμενικού σώματος, μία κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφος της Frontex.
Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 3 άτομα και έχουν ανασυρθεί 6 σοροί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα παιδιά, μία γυναίκα και ένας άνδρας είναι νεκροί.

Την πληροφορία ότι ναυάγησε η λέμβος με την οποία μεταφέρονταν οι πρόσφυγες και μετανάστες από τα τουρκικά παράλια, έδωσαν στις Αρχές τρεις πρόσφυγες, που κατάφεραν να βγουν μόνοι τους στη στεριά.
Σε παραλία του Αγαθονησίου κατάφεραν να βγουν σώοι στη στεριά δύο γυναίκες και ένας άνδρας.
 
 
Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι στη βάρκα επέβαιναν 21 άτομα.
Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στην οποία συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλωτά του Λιμενικού, κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού, τρία αλιευτικά σκάφη ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της frontex και παραπλέοντα πλοία.


Μην ξεχνάμε ότι το Αγαθονήσι είναι στο στόχαστρο της Τουρκίας. Ελπίζουμε να μην υπάρξει εμπλοκή με την έρευνα και διάσωση….
 
Μόλις προχτές το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αναφέρει την νέα τουρκική πρόκληση.

Η τουρκική εφημερίδα Yenicag με ένα προκλητικό άρθρο του δημοσιογράφου Αχμετ Τακάν, που φέρει τίτλο «Binali Bey … Η ελληνική σημαία κυματίζει στο τουρκικό έδαφος …» αμφισβητεί την Ελληνικότητα του νησιού.

Κάνει αναφορά στο Δήμαρχο Αγαθονησίου Ευάγγελου Κόττορου και το Διευθυντή του Σχολείου Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη και σε όσους κατέθεσαν στεφάνια, χρησιμοποιώντας και τις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του, στον Πρόεδρο Ερντογάν, στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας της Τουρκίας, λέγοντας ότι παρακολούθησαν τους τουρίστες ως τουρίστες, ενώ το Αγαθονήσι ,στην τουρκική γη όπως την χαρακτηρίζει, γινόταν εκδήλωση με ελληνικές σημαίες.


Κλείνοντας το προκλητικό του άρθρο, αναφέρεται στην αντίδραση του πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και για κάποιο συμβάν

Στη συνέχεια παραθέτει χάρτες αναφέροντας ότι δείχνουν ξεκάθαρα ότι το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία και το όνομα του είναι γραμμένο στα τουρκικά.


 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: