Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Λαχείο Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για τη συντήρηση του οπλοστασίου μας


Η ιδέα για τη δημιουργία Ταμείου Εθνικής Άμυνας που τέθηκε ***στο άρθρο του Ελσάερ Μοχάμεντ, στο Militaire.gr χθες , έχει συζητηθεί εδώ και καιρό από πρώην Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων ,οι οποίοι προσπαθούν να κινητοποιήσουν κι άλλους συναδέλφους τους προς αυτή τη κατεύθυνση. 


Σημασία έχει να κινητοποιηθούν και οι “έχοντες” που μέχρι στιγμής σφυρίζουν αδιάφορα.

Η ιδέα έχει βάση και θα ΄πρεπε από τα πρώτα χρόνια της κρίσης να ΄χει υλοποιηθεί. Δεν είναι η μοναδική που υπάρχει για την επείγουσα πλέον ενίσχυση του οπλοστασίου της χώρας. Του υπάρχοντος οπλοστασίου τονίζουμε, και θα τα αναφέρουμε διαρκώς για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.


Η δεύτερη πιο ενδιαφέρουσα ιδέα που έχουμε ακούσει αυτή τη περίοδο που η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση είναι πρώτο θέμα συζήτησης στον απλό κόσμο -όχι στους πολιτικούς που έχουν άλλα πιο σημαντικά φαίνεται να λύσουν- είναι η κυκλοφορία Λαχείου Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα κέρδη αυτού του Λαχείου θα αξιοποιούνται ΜΟΝΟ για την συντήρηση και τεχνική υποστήριξη των οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων επαναλαμβάνουμε. Δεν μιλά κανείς για νέες αγορές ,όχι μόνο επειδή δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά επειδή δεν υπάρχει και χρόνος!


Το που θα πηγαίνουν τα χρήματα ,με ποιο μηχανισμό και όλα τα διαδικαστικά μπορούν εύκολα να ρυθμιστούν αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση. Θα μπορούσε να “δέσει” η ιδέα του Λαχείου, μ΄ αυτή του Ταμείου για την Εθνική Άμυνα.

Πολύ εύκολα επίσης ,όπως μας λένε νομικοί μπορούν να ξεπεραστούν και τα προσκόμματα που θα θέσουν όσοι έχουν συμφέρον να μην υπάρξει ένα τέτοιο Λαχείο.
Ο ΟΠΑΠ για παράδειγμα, τον οποίο φροντίσαμε το 2013 να πουλήσουμε σε ιδιώτη!


Στην περίπτωση του Λαχείου Ενόπλων Δυνάμεων προφανώς και δεν μπορεί να τεθεί κανένα θέμα “μονοπωλίου” .
Είναι θέμα της κυβέρνησης να πάρει την απόφαση και να προχωρήσει.
Θα το κάνει;
Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρότερη απ΄ ότι φαίνεται στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Στα οποία οι πολιτικοί λένε μια κουβέντα για τα ελληνοτουρκικά, έτσι για να την πουν και μετά ασχολούνται με το θέμα Σαββίδη και το απαξιωμένο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου!
Καιρός να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για “παιχνιδάκια”.

***στο άρθρο του Ελσάερ Μοχάμεντ, 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: