Τρίτη 15 Μαΐου 2018

H 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών «ζεσταίνει τις μηχανές της»: Ετοιμη για μάχη μέχρις εσχάτων σε όλο το Αιγαίο

Αντίστροφη μέτρηση για τη μετεγκατάσταση

Έρχονται όπου να’ναι στην Αττική οι Έλληνες πεζοναύτες της 32ας Ταξιαρχίας.

Οι ενέργειες για την μετακίνηση της 32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα του Βόλου «Ταχυδρόμος» έχει εντατικοποιηθεί, ειδικά λέμε εμείς μετά και την «επίσκεψη» του Διοικητή Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων Νεαπόλεως και Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ (Commander Allied Joint Force Command Naples, US Naval Forces Europe-US Naval Forces Africa), Admiral James G. Foggo III USN στο Πεντάγωνο .

Η μετακίνηση και μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας , η οποία είναι μια χρονοβόρα και ιδιαίτερα επίπονη εργασία, έχει δρομολογηθεί , και αναμένονται μόνο οι τυπικές λεπτομέρειες για να τεθεί σε εφαρμογή μια ολόκληρη στρατιωτική επιχείρηση , διότι αυτό είναι μια τέτοια ενέργεια , η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα στεφθεί με επιτυχία , κάτι που εγγυώνται τα στελέχη της εν λόγω επίλεκτης μονάδος.

Η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας εντάσσεται στο σχέδιο δημιουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΔΕΠ).

Η Ελλάδα αναλαμβάνει μέσω των ενόπλων δυνάμεων της και ειδικού σώματος τρομερά σημαντικό ρόλο στην αποκαλούμενη ασφάλεια της Α.Μεσογείου μέσω των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αναζητούν αξιόπιστους και κυρίως πιστούς συμμάχους στην στρατηγική ασφαλείας που εφαρμόζουν σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην Α.Μεσόγειο η οποία λόγω των επικείμενων εξορύξεων υδρογονανθράκων και της μεταφοράς υγροποιημένου αμερικανικού φυσικού αερίου, χρήζει ιδιαίτερης φύλαξης από αξιόπιστη δύναμη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΝΑΤΟ στήνει στην περιοχή Στρατηγείο Ειδικών Δυνάμεων στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει η Ελληνική Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου που έχει ξεκινήσει να στήνεται και θα εξοπλιστεί με ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων και AC-130 και πολλά άλλα.


Όλες οι επίλεκτες ελληνικές μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων θα τεθούν υπό διοίκησης μιας κεντρικής αρχής (στρατηγείου) που θα περιλαμβάνει η ΔΔΕΠ θα είναι: Η 32 ΤΑΞ ΠΝ (32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών), η 1 ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ (1η Ταξιαρχία Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών), η 71 Α/Μ ΤΑΞ (71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία), η ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρύχιων Καταδρομών) και η 31 ΜΕΕΔ (Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας & Διάσωσης).

Πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες πάντα , φέρουν ως έδρα της Ταξιαρχίας είτε τον Αυλώνα ΚΕΤΘ είτε τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας , όλα όμως θα τα δούμε στην πορεία ανάλογα με τις ανάγκες του ελληνικού Πενταγώνου .

Η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου θα είναι υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Ένας αντιστράτηγος θα έχει την ευθύνη της Διοίκησης, η οποία θα χωρίζεται σε δυο μέρη, και θα είναι υπόλογος στον Αρχηγό του στρατεύματος. Αμέσως μετά, ο Διοικητής Ειδικών Επιχειρήσεων, υποστράτηγος, θα έχει υπό τις διαταγές του την ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων.

Η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, σύμφωνα με τα πρότυπα της αμερικανικής «Special Forces Joint Command», φέρνει τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις στις επάλξεις .

Η θεμελίωση της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, θεωρείται ότι θα οδηγήσει στην επιτυχία μιας ολιστικής προσέγγισης στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων, σε στενή συνεργασία με τους Αμερικανούς , Ισραηλινούς και τους Αιγυπτίους υπό προυποθέσεις.

Η δύναμη αυτή θα είναι « το μακρύ χέρι» της χώρας μας παντού στην Α.Μεσόγειο , Αιγαίο, προς αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας, ασύμμετρων – υβριδικών απειλών. Το ολοκληρωμένο σχέδιο αναμένει την τελική υπογραφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου θα υπάγεται απευθείας στον Α/ ΓΕΕΘΑ.

Το ασταθές περιβάλλον στην Μεσόγειο και οι κίνδυνοι από διάφορες πλευρές, ISIS, Τουρκία και η ασφάλεια του ναυστάθμου της Σούδας οδηγούν στην δημιουργία ειδικής δύναμης φύλαξης» στην περιοχή σε συνεργασία ΗΠΑ και Ελλάδος.

Το σημαντικό για την χώρα μας είναι ότι οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μια ομολογουμένως τεράστια συγκυρία κατά την οποία η Ουάσιγκτον επιδεικνύει μια πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα έναντι της Άγκυρας , η οποία έχει απολέσει το status της αξιοπιστίας για το ΝΑΤΟ λόγω Ρωσίας και Ιράν.

Αναλυτικά για το ποια είναι η μονάδα:

H 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32η ΤΑΞ ΠΝ «Mοράβας») είναι στρατιωτικός σχηματισμός του Ελληνικού Στρατού με έδρα το Βόλο της Θεσσαλίας. Ο σχηματισμός έχει τις ρίζες του στο 32ο Σύνταγμα Πεζικού, το οποίο σχηματίστηκε στην Πρέβεζα το 1919 και στη συνέχεια τέθηκε υπό τη διοίκηση της 8ης Μεραρχίας Πεζικού.

Συμμετείχε στον ελληνοτουρκικό πόλεμο ως τμήμα της Μεραρχίας Κυδωνιών και της 5ης Μεραρχίας Πεζικού και αργότερα στον ελληνοϊταλικό πόλεμο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά την κατοχή της Ελλάδας από τους Γερμανούς, διαλύθηκε.

Το 1959 το Σύνταγμα μετέπεσε σε 132ο Σύνταγμα Ελαφρού Πεζικού και μεταφέρθηκε στην Αττική ως εφεδρική μονάδα, αλλά το 1967 αναδιοργανώθηκε ως μονάδα πεζοναυτών με την ονομασία 32ο Σύνταγμα Πεζοναυτών. Τον Ιανουάριο του 1988, μετά τη διάλυση της ενοποιημένης ΙΙΙ Μεραρχίας Ειδικών Δυνάμεων, η μονάδα διευρύνθηκε σε μέγεθος ταξιαρχίας.

Έπειτα τέθηκε υπό τη διοίκηση του Β΄ Σώμα Στρατού στο πλαίσιο της Δύναμης ταχείας αντίδρασης της Ελλάδας. Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών συστάθηκε το 1988 μετά την αναδιοργάνωση της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων. Αποτελεί το Καμάρι των Ελληνικών Δυνάμεων αλλά και την χρυσή εφεδρεία του ΓΕΣ …

Είναι αυτοί που επιχειρήσουν την ανακατάληψη του Εθνικού εδάφους και θα πετάξουν τον Τούρκο στη Θάλασσα … Είναι οι Έλληνες Πεζοναύτες της 32nd Marines Brigade τα Καμάρια μας !
Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών συγκροτήθηκε το 1988, με την αναδιοργάνωση των Ειδικών Δυνάμεων και προέρχεται από το 32 Σύνταγμα Πεζοναυτών που κατά την αναδιοργάνωση οι δυνάμεις του υπήχθησαν στην Tαξιαρχία Πεζοναυτών!

Οι Μονάδες- ανεξάρτητες Υπομονάδες της Ταξιαρχίας διεξάγουν εκπαίδευση σύμφωνα με τις Γενικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως/ΓΕΣ και τις Ειδικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων. Τα Τάγματα των Πεζοναυτών και μερικώς οι υπόλοιπες μονάδες-ανεξάρτητες, υπομονάδες εκπαιδεύονται με έμφαση στα αντικείμενα πεζοναυτών και καταδρομών, που φαίνονται παρακάτω:

1. Φυσική στρατιωτική αγωγή.

2. Ατομική τακτική – Οπλομηχανήματα.
3. Πορείες – Βολές.

4. Καταστροφές – Ναρκοπόλεμος.

5. Συνεργασία με Τεθωρακισμένα και Πυροβολικό.

6. Συνεργασία με Ελικόπτερα, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

7. Ορεινό αγώνα.

8. Χειμερινή διαβίωση.

9. Αμφίβια εκπαίδευση.

10. Αγώνα πεζικού και νυκτερινή εκπαίδευση.

11. Ειδικούς αγώνες.

12. Ανορθόδοξο πόλεμο.
Πέρα από τις προαναφερθείσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η Ταξιαρχία συμμετέχει με μέρος ή το σύνολό της στις περισσότερες προγραμματισμένες τακτικές ασκήσεις μετά στρατευμάτων μεγάλης κλίμακας που διεξάγονται κάθε χρόνο, ήτοι: Εθνικές – Διακλαδικές Ασκήσεις. Διασυμμαχικές-Διμερείς.













πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: